Publicatie ISO 45001 opnieuw uitgesteld

De ontwikkeling van de ISO 45001 is opnieuw vertraagd. Nadat de stemming over de eerste DIS-versie negatief was verlopen, is het de ISO-normcommissie nog niet gelukt een tweede DIS-versie op te stellen. Eerder was de verwachting dat de tweede DIS-versie begin 2017 zou worden gepubliceerd. Tijdens de laatste vergadering is het helaas niet gelukt om alle commentaren te bespreken en is er nog een derde vergaderronde nodig, deze staat gepland voor begin februari 2017. Dit betekent dat de tweede DIS-versie niet eerder dan april/mei 2017 wordt gepubliceerd. De publicatie van de ISO 45001 verschuift hiermee naar begin 2018.

Gevolgen voor bedrijven

Veel organisaties wachten op de publicatie van de ISO 45001. Er zijn bijvoorbeeld organisaties met een ISO 14001-certificaat die de overgang naar de ISO 14001:2015 willen combineren met de implementatie van de ISO 45001-norm. Door de vertraging bij de ontwikkeling van de ISO 45001 wordt de tijdsplanning daarvoor erg krap of zelfs onmogelijk.

Voor organisaties die al verder willen is het advies om de implementatie te starten op basis van de begin dit jaar gepubliceerde DIS-versie. Deze is al te koop via de NEN-webshop. De basis van het arbomanagementsysteem die in deze DIS-versie is vastgelegd zal niet wezenlijk meer veranderen.

Bron: NEN

Ik wil meer weten over

Uw naam is niet ingevuld.

U heeft geen bedrijfsnaam opgegeven.

Uw e-mailadres is niet of niet correct ingevuld.

U hebt geen vraag of opmerking ingevuld.

* Verplichte Velden